Karty Przyjaźni

/Karty Przyjaźni
Karty Przyjaźni 2019-04-04T07:05:30+00:00

Karty Przyjaźni  RELACJE NA ZAWSZE

Karty Przyjaźni są nowym narzędziem edukacyjnym mającym na celu poprawę jakości życia użytkowników. Karty zostały opracowane przez Fundację Relacje na Zawsze( Relationships are Forever Foundation  z Malty) z zamiarem pomagania dzieciom i młodzieży w rozwoju ich umiejętności w budowaniu silnych relacji z ich rodzinami, przyjaciółmi i innymi ludźmi, których poznają w trakcie swojego życia. Fundacja Wielkie Serce dla Dzieci i Stowarzyszenie Młodzież z Misją zaprasza na warsztaty.

Silne i szczęśliwe przyjaźnie zbudowane są na zaufaniu, dzieleniu się emocjami i różnymi wspólnymi doświadczeniami.

Karty Przyjaźni są tak skonstruowane aby użytkownicy:

+ poznali emocje, nauczyli się je nazywać, wiedzieli  jakie zdarzenia je wywołują;

+ nauczyli się rozwiązywać problem za pomocą swojego zachowania;

+ nauczyli sie rozróżniać złe i dobre zachowanie;

+ poczuli się komfortowo mówiąc, jak się czują, rozmawiając ze sobą i dowiadując się, co spowodowało niezgodę;

+byli świadomi, że mogą powiedzieć lub zrobić coś złego;

+ umieli skoncentrować się na podejmowaniu pozytywnych kroków i unikaniu szkodliwych zachowań, by ponownie  zaprzyjaźnić sie, czy przeprosić.

Karty przyjaźni są tak skonstruowane (forma graficzne) aby każde dziecko mogło skorzystać ze zrozumieniem.

Każda karta ma kluczowy tekst i obraz, aby pomóc w wizualizacji wiadomości.

Tył kart zawiera listę pytań, które mają sprawić, że myślisz i rozmawiasz. Ostatnim punktem na karcie jest refleksja nad możliwym kierunkiem działania.

JEDYNE WARSZTATY W POLSCE !

TERMIN: 23 kwietnia i 25 kwietnia 2019  godz. 9.00 – 17.00

Warsztaty będą odbywać sie przez dwa dni z jednym dniem przerwy.

Koszt:  450,00 zł  Nr Konta  83 8642 1083 2002 8330 0877 0003 zgodnie z REGULAMINEM SZKOLEŃ

Dochód ze szkolenia przeznaczany jest na pomoc podopiecznym Fundacji. Przychodząc do Nas otwierasz Swoje Wielkie Serce dla Dzieci.

FORMA: wykład/warsztaty;

ODBIORCY/UCZESTNICY: nauczyciele, terapeuci, psychologowie, logopedzi, pedagodzy, specjaliści pracujący w  przedszkolach, szkołach; osoby, które chcą poszerzyć swój warsztat pracy w łatwą i przyjazną dla wszystkich metodę nauki emocji, rozwiązywania konfliktu, kształtowania pozytywnych postaw, budowania trwałych relacji i przyjaźni.

CZAS: 16 godzin dydaktycznych

MIEJSCE:

EUROGYM Karpackie Pokoje: www.karpackiepokoje.pl

ZAPISY  szkolenia@fundacjawielkieserce.org   Formularz zgłoszeniowy

Warsztaty prowadzą autorzy metody

Julian i Joanna Sant Fournier założyciele Relationships are Forever Foundation

Joanna  pracuje jako asystent wsparcia nauki w szkole podstawowej. Przez ostatnie 20 lat poświęciła część swojego życia na wolontariat z dziećmi i rodzinami. Wraz z mężem Julianem w 2012 roku stworzyli podstawy, by dotrzeć do innych i pomóc innym w budowaniu silnych relacji.

Julian pracuje jako mediator sądowy w sądzie rodzinnym na Malcie od 2002 roku. Przez ostatnie 14 lat poświęcił część swojego życia na wolontariat wraz z żoną Joanną przygotowującą pary do małżeństwa. Wraz z mężem Julianem w 2012 roku stworzyli podstawy, by dotrzeć do innych i pomóc innym w budowaniu silnych relacji.

Metoda Kart przyjaźni dostała akredytacje Ministerstwa Edukacji Malty.